Menőke

Rákok, Szüzek, Oroszlánok – Ilyen szülők vagytok!

Amikor világra jön egy kisbaba, a legtöbb szülő kíváncsi arra, hogy milyen tulajdonságokat hordoz majd a csillagjegye alapján. Azt azonban, hogy miként alakul a szülők és gyerekek kapcsolata, nagyban meghatározza a felnőttek horoszkópja is, ám erről sokan hajlamosak megfeledkezni. Íme a legfőbb tudnivalók az egyes jegyekről!

A Rák-szülő

 

Erőssége: A papírforma szerint ő a legtökéletesebb szülő, hisz kellően gondoskodó, türelmes és kedves. (Kár, hogy a papírforma nem mindenkinél működik!) Érzelmi beállítottságú, szerettei jelentik számára a világ közepét, legszívesebben gyengéd ölelésekből szőtt burokban tartaná őket. Igyekszik biztonságos, meleg légkört teremteni a számukra, gyermekére büszkeséggel tekint, védelmezőként és irányítóként áll mellette. A múlt emlékei között él, mindent megőriz, amihez szentimentális élmények fűzik. Megfontoltan bánik a pénzzel, nem veri a fogához a garast, de nem is költekezik feleslegesen.

Gyengesége: Határozottsága ellenére meglehetősen törékeny és sérülékeny, érzékeny és szeszélyes. Előfordul, hogy semmiségeken is megsértődik, ráadásul az érzelmi kisajátításra és zsarolásra is hajlamos. Szenvedélyes gondoskodása és ragaszkodása olykor fojtogatónak és önzőnek tűnhet, mivel igényli, hogy szerettei érintésekkel és szavakkal is kifejezzék, milyen nagy szükségük van rá. Megadja a módját a családi étkezéseknek, de cserébe elvárja, hogy mindenki percre pontosan az asztalnál üljön, és boldogságtól sugárzó arccal fogyassza az általa készített finomságokat. Olykor nehéz alkalmazkodni a Rák-szülő érzelmi ingadozásaihoz: egyik pillanatban elfogadó és odaadó, a másikban pedig elvárja, hogy mindenki megfeleljen az elvárásainak, és őt kényeztesse gyengédséggel.

Használati útmutató: Sosem szabad éles kritikával illetni – ha valami nem tetszik, azt jobb ,,selyempapírba csomagolva” a tudomására hozni, több részletben adagolva, nem pedig ajtóstul rontva a házba. Jól vésd az eszedbe, hogy nagy fájdalmat okozhatsz egy vérbeli Rák-szülöttnek, ha a beleegyezése nélkül dobsz ki valamilyen féltve őrzött családi ereklyét.

Menőke-tipp: Ha valakinek, hát a Rák-szülőknek érdemes kipróbálni a babahordozást, ami sok-sok jótékony hatása mellett arra is lehetőséget ad, hogy folyamatos testi kontaktusban legyenek a gyermekükkel, tovább erősítve a kötődést kettejük között. Az ISARA ergonomikus babahordozók közül valószínűleg a kézzel hímzett Transylvanian Forest vagy Transylvanian Mountain áll legközelebb a Rák-szülöttek szívéhez, már csak azért is, mert minden darab egyedi, és tradicionális mintákkal díszített.

 

Az Oroszlán-szülő

 

Erőssége: Uralkodóbolygója a Nap, amely az apát, az öntudatosságot, az akaratot, az életerőt és a lelkierőt szimbolizálja. A család motorja, melegszívű és szórakoztató, a legtöbb gyerek ilyen szülőről álmodik. Túláradó, igyekszik minden luxussal és kényelemmel elhalmozni családtagjait, kreativitása nem ismer határokat. Általában több gyermeket nevel, akiket gondoskodással és nagylelkűséggel övez. „Anyaoroszlánként” oltalmazza őket, tíz körömmel harcol szeretteiért. Örömmel szervez össznépi családi és baráti összejöveteleket, ahol a figyelem középpontjában állva, mindenki dicshimnuszokat zeng tökéletes vendéglátásáról, pazar és exkluzív otthonáról, az igényesen tálalt ételekről. Optimizmusát, életkedvét és lendületét könnyűszerrel átragasztja a körülötte lévőkre is, mellette szinte képtelenség unatkozni.

Gyengesége: A visszahúzódóbb, félénkebb és nehezebben oldódó családtagoknak igen nehéz hozzászokniuk a mozgalmas átjáróházhoz, az állandó jövés-menéshez, a folyamatos készenléthez. Magabiztosságával, lehengerlő stílusával és fölényeskedésével akaratlanul is frusztrálhatja érzékenyebb, kishitűbb csemetéjét, aki ettől még gátlásosabbá és szorongóbbá válhat.

Használati útmutató: Jóindulatúsága és játékossága ellenére tekintélyt parancsoló, megköveteli a neki kijáró tiszteletet, és értékeli, ha felnéznek rá. Bár jó a humorérzéke, nehezen viseli, ha a poénkodás céltáblájává válik, ezért jobb, ha nem húzgálod az Oroszlán bajszát!

Menőke-tipp: Az Oroszlánok nem csak maguknak, de a gyereküknek is szeretnék mindenből a legjobbat adni. Semmi kétség nem fér hozzá, hogy az ISARA hordozói közül a Beauty of the North kollekció passzol leginkább az Oroszlánokhoz, akik így még ragyogóbbá és figyelemre méltóbbá tehetik amúgy is mutatós megjelenésüket!

 

A Szűz-szülő

 

Erőssége: Racionális, gyakorlatias és precíz, mindent előre, a legapróbb részletekig eltervez. A tökéletesség elérésére törekszik, a rend, a tisztaság, az egészség és a hagyományos, bevált szokások híve. Udvarias és modoros, nem beszél ömlengősen, ám annál lényegre törőbben. Jó kedélyű, sajátos humorával és őszinteségével kellemes légkört teremt, szülői szerepe gyakran baráti viszonnyal párosul. Kiszámítható, nyugodt, és figyelmes, kiváló ítélőképességgel analizálja a körülötte lévők minden rezdülését, orvosolja a lelki problémáikat. Annak ellenére, hogy érzelmeit nehezen tudja kifejezni, és kevesebbet babusgatja gyermekét, belülről fakadó érzelmi biztonsággal és a mindennapok tekintetében praktikus értékrenddel szolgál számukra.

Gyengesége: Bizalmatlanságát sokszor nem tudja véka alá rejteni, így taktikus lépésekhez folyamodik, hogy megtudja, vajon mi motiválja a másikat. Csípős kritikai észrevételeivel olykor túllőhet a célon, miközben ő maga meglehetősen érzékenyen reagál mások véleményére. A különcséggel és az újszerűséggel nem igazán tud mit kezdeni, a túlzott lazaságot, a megbízhatatlanságot, a felesleges és váratlan dolgokat nehezen viseli.

Használati útmutató: Ha tehetné, csak a pozitív észrevételeket hallaná meg, a többit elengedné a füle mellett, mivel nehezen viseli a kritikát. Mivel a Szűz-szülöttek többnyire intelligensek és lehet velük beszélni, normális hangnemben szinte mindent meg lehet vitatni vele. A rendetlenséggel és összeszedetlenséggel kihozhatod a sodrából.

Menőke-tipp: A megjelenésére igényes és kiszámíthatóságra törekvő Szűz-szülöttek számára tökéletes választás lehet az ISARA Burgundivine hordozója, ami egyszerű, mégis nagyszerű, ráadásul szinte minden ruhadarabbal tökéletes összhangban van, akár kisfiút, akár kislányt hordoznak benne. 

Ha a Kosokra, Bikákra vagy az Ikrekre lennél kíváncsi, ide kattints!

Folytatjuk!

Az asztrológiai útmutatást köszönöm Goditnak! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!