Menőke

Mérlegek, Skorpiók, Nyilasok – Ilyen szülők vagytok!

Amikor világra jön egy kisbaba, a legtöbb szülő kíváncsi arra, hogy milyen tulajdonságokat hordoz majd a csillagjegye alapján. Azt azonban, hogy miként alakul a szülők és gyerekek kapcsolata, nagyban meghatározza a felnőttek horoszkópja is, ám erről sokan hajlamosak megfeledkezni. Íme a legfőbb tudnivalók az egyes jegyekről!

A Mérleg-szülő

 

Erőssége: A Mérleg jegyű szülő a család diplomatája, békéltetője és igazságosztója. Mindig igyekszik összhangba hozni a körülötte lévők igényeit, lehetőleg kerüli a konfliktusokat és a konfrontálódást, és semmi esetre sem szeretné önmagát rossz fényben feltüntetni. Mindene a család és a barátok, otthonát nyüzsgő társasági élet jellemzi, az ismerősök egymás kezébe adják a kilincset. Megnyerő és együttműködő személyiségével, jó humorával, kreatív ötleteivel és művészi beállítottságával színesebbé teszi a szürke hétköznapokat is. Diplomatikus hozzáállásának egyaránt vannak előnyei és hátrányai. Szinte észrevétlenül, ügyesen terelgeti gyermekét, így az hangos szavak nélkül is nevelésben részesül. Ugyanakkor minden titkot rá lehet bízni, kiváló beszélgetőpartner, különösen kamaszkorban segíthet sokat barátságos, figyelmes és megértő jellemével.

Gyengesége: Mézes-mázos nyájassága mögött olykor nehéz eldönteni, hogy mit is gondol valójában, az őszinteség vagy tapintatosság beszél-e belőle. Azokat az elintéznivalókat, amik kényelmetlenséggel járhatnak, szívesen halogatja, sőt, a legjobban annak örül, ha lepasszolhatja azokat másoknak. Ha valami bántja az igazságérzetét, harciassá válhat, lelkesedése annyira magával ragadhatja, hogy könnyen túllőhet a célon. Azzal, hogy folyton a harmóniára és az egyensúlyra törekszik, kellemetlen helyzetet teremthet magának, ugyanis nehezen hoz döntést és könnyen elbizonytalanodhat.

Használati útmutató: Nehezen viseli, ha hiányosságaival szembesítik, főleg akkor, ha ezt mások előtt teszik vele. Könnyen kihozható a sodrából azzal, ha harmonikus és kényelmes mindennapjait meggbolygatod és mindent a feje tetejére állítasz.  

Menőke-tipp: Mi sem testhezállóbb egy Mérleg-jegyű számára, mint a boldogságot, harmóniát sugárzó ISARA Disco dots babahordozó, ami tökéletesen feldobja a legszürkébb hétköznapokat és a legegyszerűbb ruhadarabokat is!

 

A Skorpió-szülő

 

Erőssége: Leleményes, vállalkozókedvű és kitartó. Makacsul ragaszkodik az elképzeléseihez és véleményéhez, amihez szülőként még egy nagy adag következetességet is hozzátesz. Ritkán emeli fel a hangját, tekintete azonban átütő és szúrós – jajj annak, aki szembeszegül vele! Egyetlen pillantásába képes belesűríteni aktuális gondolatait, a szemmel verés nagy mestere. Ugyanakkor egyetlen arcizma sem rándul, ha saját érzéseit szeretné leplezni. Hihetetlen lelki erejének köszönhetően annyira képes uralkodni magán, hogy sokszor még a családtagjai számára is kiismirhetetlen lehet. Pedig mély érzésű, a legtöbbször megérzi, ha szerettei bajba kerülnek vagy problémákkal küzdenek, így kérés nélkül is a segítségükre siethet. Reggelente kíváncsian érdeklődik gyermeke álmai felől, melyeket igyekszik azonnal meg is fejteni.

Gyengesége: Intenzív, végletes és szenvedélyes, a középszerűséget nem ismeri. Szívesen vesz részt veszélyes kalandokban, és szinte elvárja, hogy a hozzá közel állók vele tartsanak. Bár a titoktartás fontos számára, léleklátó szemei előtt nem maradhat rejtve semmi, ne is próbálkozz a sumákolással! Gyanakvó és végtelenül kíváncsi természete elől nehéz kitérni, a legkisebb csínytevést is megérzi. Lételeme a nyomozás, így családtagjai jobban teszik, ha mindig tiszta vizet öntenek a pohárba. Rosszul jár, aki felbőszíti, mert bosszúálló típus. Őszintesége olykor húsbavágó lehet, stílusa pedig sokak számára provokatívnak tűnhet. Zárkózottságát nem mindig egyszerű feloldani.

Használati útmutató: Ha jót akarsz magadnak, nagyon vigyázz, hogy ne játszd el a bizalmát! Tudnod kell, hogy a Skorpiók nem felejtenek, még akkor sem, ha látszólag túltette magát a neki okozott kellemetlenségeken. 

Menőke-tipp: Bár a Skorpió-szülöttekhez legtöbben a vörös és a fekete színeket párosítják, nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy ez a jegy a Víz elemhez tartozik. Ennek ismeretében tökéletes választás a Skorpió-szülők számára a türkizkék ISARA babahordozó, aminek nem csak az árnyalata lélegzetelállító, hanem a puhasága is.

 

A Nyilas-szülő

 

Erőssége: A labilis és tüzes Nyilas szülőként nem a legkövetkezetesebb, ám annál nyitottabb, lelkesebb és szórakoztatóbb. Kifejezetten barátságos és játékos, gyakran inkább haverként, mintsem szülőként viselkedik. Messzemenőkig lojális, az igazságosság elve mentén ugyanannyi szabad teret és önálló döntésjogot biztosít családtagjainak, mint magának. Gyermekeit lelkesen bátorítja álmaik valóra váltásában, optimizmusa ösztönző, kiváló humorérzékével pedig a legzűrösebb pillanatokban is képes mosolyt fakasztani. A tanulás és a tanítás a mindene, szeret lelkizni és filozofálni. Képtelenség unatkozni mellette, utazásokkal, változatos programokkal színesíti a hétköznapokat. Szívesen él társasági életet, de szüksége van meghitt, intim pillanatokra is, amikor az egyedüllét lenne számára a legideálisabb. Tökéletes házigazda, meleg és otthonos miliőt teremt maga körül. Nagy erénye, hogy hajlandó beismerni a hibáit, és ha a másiknak van igaza, fejet hajt előtte.

Gyengesége: Bár rendkívül egyenes és megbízható, dühében mégis kiszaladhat a száján olyan, amit később megbán. Éles kritikai megjegyzéseivel, szarkasztikus humorával könnyen sebet ejthet másokon. Nem nevezhető haragtartónak, könnyen túllép az összetűzéseken, éppen ezért sokszor nem is érti, hogy a környezeteben élők miért érzik magukat megbántódva egy-egy vitás helyzet után. Olykor nehéz követni csapongó gondolatait, arról nem is beszélve, milyen komplikált lépést tartani az újabb és újabb ötleteivel.

Használati útmutató: Igaz, hogy a fegyelmezés és következetesség nem az erőssége, de ez senkit nem jogosít fel arra, hogy kérdőre vonja a Nyilas-szülötteket, arra pedig főleg nem, hogy visszaéljen az engedékenységével és lazaságával.

Menőke-tipp: A játékos és barátságos Nyilasok imádni fogják az ISARA Caribbean Dream babahordozóját, ami üdítő színfoltja a nyárnak. A mozgalmas családi és baráti kiruccanások így még izgalmasabbak lehetnek, de a városnéző körutak során sem kell lemondani azoknak a nevezetességeknek a megközelítéséről, amik babakocsival bevehetetlenek. 

Ha a Kosokra, Bikákra vagy az Ikrekre lennél kíváncsi, ide kattints!

Ha a Rákok, az Oroszlánok és a Szüzek érdekelnek, ide kattints!  

Folytatjuk!

Az asztrológiai útmutatást köszönöm Goditnak! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!