Menőke

6+1 kulturális program a nyárra

Mindegy, hogy könnyed nyári kikapcsolódásra vágysz vagy a komolyzene szerelmese vagy, ezen a nyáron biztosan megtalálod a kedvedre való kulturális csemegét! Méghozzá nem is akármilyen környezetben: Budapest szívében, egy patinás épület kertjében páratlan szabadtéri színpadot állítanak fel, és a látogatókat igazán fülbemászó dallamokkal kápráztatják el a Benczúr Kertben. 

A szezonnyitóra már nem is kell sokat várnunk, hiszen június 24-én (ami nem mellesleg a Múzeumok Éjszakájának dátuma is) egy fantasztikus Nosztalgiakoncert keretében vehetik birtokba először a Benczúr Kertet a zenerajongók. Ez a nap azért is emlékezetes, mert 150. születésnapját ünnepli a Magyar Posta! Az ünnepelt ajándékaként az érdeklődők a Magyar Posta Szimfonikus Zenekarának hangversenyét hallgathatják meg Medveczky Ádám vezényletével. 

Menőke-tipp: A koncert a Múzeumok Éjszakája karszalaggal látogatható, amit például a helyszínen található Postamúzeumban is beszerezhetsz. 

 

Zenei időutazás

 

A nyitány után egy hat előadásból álló rendhagyó zenei időutazás veszi kezdetét, melynek során különböző zenei stílusok nyújtanak betekintést az elmúlt 150 év korszakaiba.

Június 28-án a XIX. század (1867-1892) legnépszerűbb operái örvendeztetik majd a közönséget. Miklósa Erika, a világhírű opera-énekesnő Erkel, Verdi, Puccini melódiái mellett számos zenei meglepetést tartogat a nagyérdeműnek. Partnere Balczó Péter a Magyar Állami Operaház kiváló tenoristája lesz.

Július 5-én a századforduló hangulatát idéző Operett gálán örökzöld slágerekből kapnak ízelítőt a jelenlévők az Operettszínház neves művészeinek közreműködésével.

Július 20-án a swing aranykorába (1917-1942) repülhetnek vissza a nézők Szulák Andreával és Bársony Bálint zenekarával.

Augusztus 3-án izgalmas felfedezőutat tehetnek az érdeklődők a népzene birodalmában. A Muzsikás együttes és Kacsó Hanga Borbála koncertjén mindenki páratlan zenei élményre számíthat, néptánccal fűszerezve.

Augusztus 24-én Tolcsvay László a Beat korszakot (1967-1992) idézi meg.

Szeptember 7-én a zenei időutazás utolsó állomásán a Forte Társulat előadásában Bartók Béla Concerto és 5. vonósnégyesére komponált kortárs táncjáték zárja a jubileumi koncertsorozatot.

Menőke-tipp: Igaz, hogy hosszú az út Erkeltől a Beat korszakig, de aki kedvet érez erre a zenei időutazásra, biztos lehet benne, hogy olyan feledhetetlen élményekkel gazdagodik, amiket lelket melengető emlékként idézhet majd fel a véget nem érő téli esteken.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!